sunnuntai 12. lokakuuta 2008

ONS-NICE 0-0

Hieno viikonloppu seuralle! Edustuksen sarjapaikka varmistui lauantaina ja B:n sunnuntaina. Tasapainoilua se vaati koko kauden. Muutaman -90 kohdalla pohdittiin lähes joka viikonloppu, onko oikea ratkaisu pelata molemmissa peleissä (Edustus/B) vai pelkästään jommassa kummassa. Se vaati myös tytöiltä paljon. Kiitoksia..

Eiliseen ONS-peliin osa pelaajistamme tuli yöjunalla Helsingistä edustuksen pelistä ja osa lähti linja-autolla Porista neljän aikaan aamuyöstä. Oulussa peli pelattiin hallissa, mikä oli meille ihan sopiva ratkaisu. Palloa ei haettu mistään pitkältä kentän ulkopuolelta välillä. Kovatempoinen peli oli tiedossa. Otteluun lähtiessään tiesimme, että sarjapaikka on omissa käsissämme. Tasapelillä oltaisiin kuivilla. Tyttöjen henki oli korkealla.

Nice lähti pelaamaan 4-5-1 systeemillä. Puolustustuksessa pelasivat Palenius, Suojanen, Kaanaa, Sirviö. Keskikenttää muokattiin hieman ja yhdellä kärjellä lähdettiin peliin. Kivelän Sini teki paluun kesäkuun loukkaantumisen jälkeen. 15-20 minuuttia peliaikaa hyökkääjänä. Loistava esimerkki asenteesta. Ouluun muutamaksi minuutiksi kentälle, jotta pystyisi auttamaan edes hieman joukkuetta. Taktiikan mukaisesti vaihtelimme aina yhtä hyökkääjää. Peliaikaa kaikille n.20 min. Ainoastaan Sanni Välilä tuli n. 15min ennen loppua oikeaksi linkiksi. Kova paikka oli -94 tytölle tulla kentälle pelissä, jossa tilanne oli 0-0 ja panoksena sarjapaikka. Ilmeestä näki että jännitys oli huipussaan. Hienosti Sanni pelasi loppupelin ja hoisi paikkansa. Henna Lehti -95 pelasi ottelussa 20 min hyökkääjänä. Kaikki pelaajat pelasivat hyvin. Suuri kiitos -90 syntyneille. Vaikeasta tilanteesta lähdettiin viime syksynä. Nyt on sitten "junioripelit" pelattu ja uudet kuviot edessä.

Muutama sana vielä ottelusta...

Pelin alussa Nicellä oli pari loistavaa kulmaa, josta maali oli lähellä. Muuten koko jakso oli tasainen. Peli aaltoili päästä päähän. Oulun kärjet olivat tosi nopeita ja aina vaarallisia pallon saadessaan. Keskikentän keskusta oli mielestäni meidän hallussa ekan jakson. Toisella jaksolla Oulun tilanteet olivat huomattavasti vaarallisempia. Meillä pikku hiljaa pelin edetessä alettiin liiaksi puolustamaan ja näin vastustaja sai pelin haltuunsa. Nicellä ei paria kolmea yksinäistä hyökkäystä lukuunottamatta ollut toisella jaksolla paikkoja. Oululaisille hyviä maalintekotilanteita oli muutama. Pallo pyöri jo lähes maaliviivalla (Raumalla olisi jo liputettu maaliksi). Pelin lopputulos 0-0 mielestäni oikea. Hyvävauhtinen tasainen B-tyttöjen ottelu. Nice ansaitsee siis sarjapaikkansa. Kolme voittoa, neljä tasapeliä, neljä tappiota, 13 pistettä . Peli parani keväästä huomattavasti.

Nice onnittelee erityisesti Ilvestä pronssista. Lähinnä sen vuoksi, että heidän "pelaajatilanteessaan" oli kauden aikana jotain samaa kuin meillä. Kuinka monta saadaan jalkeille? Meidän tapahtumarikasta kautta kuvaa maalivahtitilanteemme. Syksyllä 11 pelissä 5 eri maalivahtia.

Loppuviikolla pitäisi saada pelaajalista talven harjoitusringistä valmiiksi.